Valokuvaaja Risto Kuittinen

Häägalleriat

Käytännön syistä alkaa näyttää siltä, ettei ole enää järkevää päivittää sivustolle omaa galleriaa jokaisesta hääkeikasta. Esim. viime vuodelta jo jätin ison osan pois. Ehkä siirryn tekemään vuosittaisen gallerian, jossa vedän vuoden langat yhteen. Kuvien määrä ehkä pysyisi paremmin hanskassa tällä tavalla. Samalla voisi ripotellen jakaa yksittäisiä kuvia esim. facebookissa (kuten alla).


Ymmärrän kyllä, että monelle häitään suunnittelevalle (inspiraatiomielessä) ja kuvaajaa etsivälle kuvista on paljon hyötyä, joten haluan kyllä jakaa kuvia myös tulevaisuudessa :)

Kontiolahti Biathlon galleria

Maaliskuussa minulla oli ilo päästä kuvaamaan hiukan tavallisesta poikkeavaa tapahtumaa. Olin ampumahiihdon mm-kilpailuissa Kontiolahdella ”event photographer” tittelillä kuvaamassa jälkimmäistä kisaviikkoa. Jos nyt jotenkin yrittää kuvailla kokemusta, niin se oli nimenomaan urheilukuvausta tarkoittaen sitä, että kuvausurakkaa rytmittivät pienimuotoiset kuvaajien väliset juoksukilpailut kuvauspaikasta toiseen. Meininki kansainvälisessä kuvausporukassa oli kuitenkin hyvä :)

Kuvien käyttöoikeudet / terms of use, contact: ristokui(at)gmail.com / Kontiolahden urheilijat.

Ps. Kannattaa käyttää gallerian ”koko ruudun”-tilaa, jolloin saa jotain selvääkin postimerkin kokoisista kuvista.

Toimitushommia

Tämän syksyn suurprojekti oli kuvassa komeileva 64 sivuinen Pohjois-Karjalan kauppakamarin juhlavuosikirja. Karjalan Heilin kanssa yhteistyössä tehdyssä tuotannossa toimenkuvanani oli toimittaa, kuvittaa/valokuvata ja lopuksi taittaa kirja (myös kannet). Kirja sisältää kauppakamarin toimintaa käsittelevien osien lisäksi 16 artikkelia, joissa esitellään maakunnassa toimivia yrityksiä. Artikkeleista on myös englanniksi ja venäjäksi käännetyt tiivistelmät (käännöksiä en sentään kirjoittanut, vain tiivistelmät). Tuotantoon kuului myös valmiiden aineistojen kuten jäsenlistauksen ja ilmoitusten taittoa.

Eli ”pikku juttu”. Kirja tuli kauppakamarin jäsenistön käyttöön ja levitettäväksi, joten kaikelle yleisölle tapahtuvaa julkaisua ei ainakaan vielä ole näköpiirissä.

Kaiken kaikkiaan erittäin hyvä ja opettavainen projekti! Etupäässä ajanhallinnan opetusten suhteen :) Palaute on ollut myös hyvää, josta kiitän. Suurin kiitos pitää kuitenkin antaa mukana olleille yrityksille ja heidän edustajilleen, kun aikaa löytyi silloin kun piti ja hommat hoituivat mutkattomasti. Parastahan projektissa oli päästä tutustumaan muutoin suljettujen ovien takana tapahtuvaan toimintaan ja haastattelemaan mielenkiintoisia tyyppejä. Mieleen jäivät ainakin kierrokset Abloyn tehtaalla ja Fortumin Bioöljyn tuotantolaitoksella.

Syksyn kuulumisia

tanja-tero-0001 Syksy on kulunut mielenkiintoisissa merkeissä. Hääkuvauksia jatkui pitkälle elokuun loppuun saakka, ja viereinen kuva on aivan viimeisistä kuvauksista.

Syyskuu meni ohi ennen kuin huomasikaan. Olen nimittäin työskennellyt eräässä kirjaprojektissa, joka on nyt jotakuinkin taittoa vaille valmis. Projekti valmistuu marraskuun alussa, jolloin voin siitä kertoilla enemmän. Olen kuitenkin päässyt projektin tiimoilta matkustamaan ristiin rastiin Pohjois-Karjalan maakuntaa ja tapaamaan paljon erilaisia ihmisiä, joilla kuitenkin on jollain tavalla samanlaiset tavoitteet: paiskia kovasti töitä, että meillä kaikilla olisi täällä parempi olla.

Marraskuussa olisi tarkoitus pitää ainakin joku päivä lomaa ja päivitellä tänne sivustolle kesän aikana kertyneitä kuvia (joitain kuvia olen jo nyt gallerioihin laittanut). Talvelle on jo lisää isoja juttuja suunnitteilla!

Soon moro siis!

 

Nyt kaikki Semppaamaan

semppi-0001Olin taannoin kuvaamassa Semppi-pisteissä käytettäviä symboli-kuvia. ”Semppi on kaikille avoin, maksuton terveyspiste, jossa on tutkittua tietoa terveydestä ja vinkkejä oman terveydentilan ja elämäntapojen arviointiin. ”

Kuvia käytetään itse pisteissä sekä nettisivuilla osoitteessa http://semppi.fi/

Yhteystiedot

Valokuvaaja Risto Kuittinen
Y-Tunnus: 2401275-1
Kotipaikka: Joensuu

Sähköposti: ristokui(ät)gmail.com

Lue lisää kuvaajasta

Facebook